Tudi kadetinje v A ligi

Tudi kadetinje v A ligiKadetinje Formis so brez izgubljene tekme in celo brez izgubljenega niza končale kvalifikacije in se uvrstile v A ligo državnega prvenstva.

Tokrat je v svojem slogu potek tekem opisal trener Peter Možič.

"Še zadnji kvalifikacijski turnir smo uspeli zvoziti brez izgubljenega niza, čeprav smo bili zelo blizu poraza v drugem nizu tekme proti ZOJI Lenart. Preizkusili smo nekatere nove obraze, nekatere druge funkcije istih obrazov in različne variante menjav. Ob odsotnosti Nuše Trlep je več minut dobila Lara Kovačec in to na mestih sprejemalca in tudi korektorja. Dvojna menjava podajalec - korektor zdaj že teče brez zapletov in tudi igralke na igrišču vedo, da so v drugem odnosu s podajalcem. Vrnila se je Pia Berglez in kljub zapletom v začetku tekme pokazala dobro igro. Težave imamo predvsem s "šiki", "slinami", "rolami" in "svalitki".

Slovar:
ŠIK: napadalec izvede maksimalen skok, nakaže udarec, izvede pa potiskanje žoge na izbrano mesto.
ROLA: napadalec izvede tako imenovani top spin, torej žogi da veliko rotacije in cilja določeno mesto (beach volley).
SLINA: ponesrečena rola.
SFALITEK: ponesrečena izvedba napadalnega udarca, zgodi se takrat, ko napadalec žoge ne zadene z dlanjo temveč s katerim drugim delom.

Posledično je zelo težko postaviti dober blok, ker ni klasičnega napadalnega udarca.

Spodbudno je, da smo poizkušali tudi z napadom prvega tempa. Servis je dober, vendar še vedno preveč napak. Podajalke danes niso bile razpoložene, je pa res, da Špela Belec še čuti bolečine v pokostnici in da Pia Berglez dva tedna ni trenirala zaradi izpaha mezinca. Publika je bila zelo pridna, še posebej pa moram pohvaliti mamo Belec, ki je vso tekmo razbijala po bobnu."

 

Rezultati tekem:
FORMIS : Benedikt 2:0 (25:15, 25:16)
FORMIS : ZOJA Lenart 2:0 (25:16, 26:24)


Za Formis so igrale:
Ana Kristina Šalinovič, Lara Kovačec, Brina Bračko, Gabi Gselman, Nika Fišer, Urška Špela Pregl, Špela Belec, Pia Berglez, Aneja Tancer, Lea Ivančič, Ana Štern, Maša Brumen, Staša Kučer

 

Vse rezultate zadnjega turnirja in končno lestvico kvalifikacijske skupine si lahko pogledate ….. TUKAJ.

 Galerija slik:
Tudi kadetinje v A ligiTudi kadetinje v A ligiTudi kadetinje v A ligiTudi kadetinje v A ligiTudi kadetinje v A ligiTudi kadetinje v A ligiTudi kadetinje v A ligi

 

top