Formis počastil občinski praznik Miklavža


Odbojkarski klub Formis že več kot 30 let v športno udejstvovanje vključuje dekleta iz celotnega Dravskega polja in tako tudi iz občine Miklavž. Mnoga od teh deklet pa so tudi zaigrale za prvo moštvo, ki trenutno nastopa v 1. državni ženski odbojkarski ligi.

Cilj kluba je v  športno življenje vključiti čim več mladih deklet, jih naučiti živeti zdravo in športno ter jih s pomočjo odličnih trenerjev vzgojiti v vrhunske odbojkarice s pozitivnim razmišljanjem o življenju.

Formis, ki je s svojimi tekmami dolga leta gostil v miklavški športni dvorani, je ob občinskem prazniku občine Miklavž, v tej isti dvorani organiziral demonstracijo in tekmovanje deklet, ki se prvih odbojkarskih prvin učijo v OŠ Miklavž. Pod vodstvom prvoligaških igralk Angeline Ajnihar, Urške Stavbar in Nike Šijanec ter ob prisotnosti članov vodstva kluba, se je v soboto, 20.04.2013 v dvorani zbralo 20 mladih odbojkaric.

Dekleta so tekmovala v dveh starostnih kategorijah in sicer v mini in v mali odbojki.

Še posebej številno je bilo tekmovanje v kategoriji mini, kjer se je pomerilo 16 deklet. Razdeljene so bile v štiri skupine s simboličnimi imeni in sicer:
- Miklavž ( Nuša, Ana, Eva, Aneja),
- Oranžne (Vita, Stela, Nika, Brina),
- Formiske (Rasina, Edisa, Lora, Teja) in
- Formis (Neli, Tinkara, Brina, Laura).

Igra je potekala po prirejenih pravilih, saj so dekleta še začetnice, kljub temu pa so pokazale obilo znanja in zagrizenosti. Verjamemo, da bodo lahko nekatere med njimi v bližnji prihodnosti tudi zastopale Formisove barve.

Uvrstitve niso bile v ospredju, saj je bil prvenstven namen pokazati, česa so se dekleta pod vodstvom Formisovih trenerjev naučila. A ker je vseeno šlo za tekmovanje, naj omenimo še končne uvrstitve. Najboljše so bile igralke iz skupine Miklavž, druge so bile Oranžne in nato še Formiske ter igralke skupine Formis.  

Starejša dekleta so nastopala v kategoriji male odbojke in prav tako po prirejenih pravilih. Igrale so po sistemu dve proti dvema in vsaka vsak set z novo partnerko. Igralka, ki je največkrat zmagale je dobila največ točk in osvojila prestižni naziv »kraljica turnirja«. Nastopala so štiri dekleta in se uvrstila po naslednjem vrstnem redu:  Nika (kraljica turnirja), Tea, Nina in Lucija.

Turnir je potekal v prijateljskem vzdušju. Vsa dekleta so bila deležna praktičnih nagrad, dodatne nagrade pa so dobile še zmagovalke. Na koncu pa so se po naporni igri še okrepčale in posladkale.

Odbojkarski klub Formis je na več nivojih vpet v aktivnosti Občine Miklavž. To so člani tega kluba dokazali tudi ob tej priložnosti, ko je občina slavila svoj praznik.

top