18 November 2012

Finale Liga Žoga miga - Mala

Finale Liga Žoga miga - MalaTekmovanja v Državnem prvenstvu v Mali odbojki se pričnejo komaj v drugi polovici decembra, zato so se naše "male" udeleževale lige Žoga miga, kjer so nabirale dragocene izkušnje in primerjale svojo pripravljenost z drugimi ekipami iz vzhodnega dela Slovenije.

Liga Žoga miga je potekala v treh krogih in finalni turnir, ki je bil to soboto v Šempetru.

Sodelovale so ekipe: Nova KBM, Vuzenica, Braslovče, Slovenj Gradec, Aliansa, Prevalje in Formis.

Po prvih treh odigranih turnirjih so naše punce zasedale drugo mesto, z enako osvojenim številom točk kot ekipa iz Prevalj, obe ekipi sta doživeli po en poraz.

Na finalnem turnirju so se najprej pomerile z zadnjo uvrščeno ekipo iz Vuzenice in gladko zmagale z rezultatom 2:0. Sledila je polfinalna tekma z ekipo iz Slovenj Gradca. Ta tekma pa je že pokazala, da naše punce potrebujejo še uigravanj, saj jih veliko že igra pri višjih selekcijah in je povratek na malo igrišče težak. Prvi set proti Slovenj Gradcu so deklice tesno izgubile, nato je druga ekipa gladko dobila drugi set, v tretjem, odločilnem pa so se stvari postavile na svoje mesto, naše so gladko zmagale in se uvrstile v finale. Tam jih je čakala ekipa iz Prevalj.

Obe ekipi sta bili izredno izenačeni, še posebej obe prvi postavi. Tekma je bila napeta, na trenutke tudi živčna, svoj delež k živčnosti deklet in navijačev pa so dodali še sodniki začetniki in njihovi mentorji, ki so z nenehnim spreminjanjem odločitev razpihovali žerjavico. Prva postava Formis-a je izgubila prvi niz, drugega je naša druga ekipa gladko dobila, v tretjem, odločilnem pa ponovno živčnost in tesen poraz naših.

Do začetka državnega prvenstva je še nekaj časa in verjamemo, da bodo naše deklice do takrat zopet "ta prave".

Končni vrstni red Lige Žoga Miga 2012 - Mala:
1. Prevalje
2. Formis
3. Kostman Slovenj Gradec
4. Braslovče
5. Aliansa
6. ŽOK Vuzenica
7. Nova KBM


Finale Liga Žoga miga - MalaFinale Liga Žoga miga - MalaFinale Liga Žoga miga - MalaFinale Liga Žoga miga - MalaFinale Liga Žoga miga - MalaFinale Liga Žoga miga - MalaFinale Liga Žoga miga - MalaFinale Liga Žoga miga - MalaFinale Liga Žoga miga - MalaFinale Liga Žoga miga - MalaFinale Liga Žoga miga - MalaFinale Liga Žoga miga - MalaFinale Liga Žoga miga - MalaFinale Liga Žoga miga - MalaFinale Liga Žoga miga - Mala

top